Paste cu piept de pui şi sos de smântână

de diaconta in Paste, 2 Oct 2014 | 5493 vizualizari

 

Aveam poftă de nişte paste, aşa că am pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna. Se pregătesc destul de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste scoici
  • Un piept de pui cu os,aproximativ400 g
  • 100 g cascaval Mozzarella
  • Sare,piper,boia iute,rozmarin
  • Ulei
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de pui
  • 250 g smântâna
  • 100 g parmezan
  • Marar verde
  • Sare,piper alb
  • 2 caţei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui şi sos de smântână:

Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.


Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la sos.


Feliile de piept de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill. Dupa ce s-a racit putin ,l-am taiat fâşii.


Intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa aromatizeze untul.


Am pus o lingura de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am condimentat.


Pastele le-am fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.


Intr-un vas pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si deasupra un strat generos de mozzarella razuita.


Se pot însa amesteca pastele cu sosul,pieptul si mozzarella si apoi sa se puna în tava.


Am pus tava la cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.


Se servesc calde.


S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui şi sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

03.10.2014, 09:59

buneee

Panacris 1

03.10.2014, 10:00

Rocsi 1

03.10.2014, 20:40

Suna bineeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui