Paste cu piept de pui şi sos de smântână

de diaconta in Paste, 2 Oct 2014 | 7889 vizualizari

 

Aveam poftă de nişte paste, aşa că am pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna. Se pregătesc destul de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste scoici
  • Un piept de pui cu os,aproximativ400 g
  • 100 g cascaval Mozzarella
  • Sare,piper,boia iute,rozmarin
  • Ulei
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de pui
  • 250 g smântâna
  • 100 g parmezan
  • Marar verde
  • Sare,piper alb
  • 2 caţei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui şi sos de smântână:

Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.


Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la sos.


Feliile de piept de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill. Dupa ce s-a racit putin ,l-am taiat fâşii.


Intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa aromatizeze untul.


Am pus o lingura de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am condimentat.


Pastele le-am fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.


Intr-un vas pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si deasupra un strat generos de mozzarella razuita.


Se pot însa amesteca pastele cu sosul,pieptul si mozzarella si apoi sa se puna în tava.


Am pus tava la cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.


Se servesc calde.


S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui şi sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

03.10.2014, 09:59

buneee

Panacris 1

03.10.2014, 10:00

Rocsi 1

03.10.2014, 20:40

Suna bineeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sunca si sos de smantana