Paste cu sos de branzeturi

de gaby_duceag in Paste, 23 Feb 2014 | 6496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste – eu am folosit scoici dar tare ar merge niste orecchiette, daca aveti de unde le achizitiona
  • o lingura sos Worcester
  • o lingurita mustar
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 4 lingurite faina de grau
  • doua linguri unt
  • doua cani si 1/2 lapte
  • 100 gr crema de branza – puteti pune orice crema de branza, cu continut scazut de grasimi
  • 150 gr cascaval – puteti inlocui cu parmezant, emmentaler, sau orice altceva de gen
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de branzeturi:

  1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Lasa-le la scurs in strecuratoare.
  2. Intr-un vas cu fund dublu topeste la foc mic untul, adauga faina si caleste 2 minute.
  3. Ia vasul de pe foc, adauga laptele , putin cate putin, omogenizand, si pune vasul la loc, la foc mediu. Amesteca continuu pana se ingroasa.
  4. Amesteca sosul Worcester cu boiaua, mustarul, piper si sare si adauga in sos.
  5. Pune si branzeturile si omogenizeaza la foc mic.
  6. Adaugi pastele si amesteci usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecei si ardei gras