Paste cu sos de ciuperci

de Rahela Velicu in Fusilli, 4 Mar 2017 | 2909 vizualizari

 

Un sos foarte gustos, data viitoare il fac in compozitie dubla :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de paste
  • 300 g smatana grasa
  • 4 graunti de usturoi
  • 1 borcan de ciuperci
  • 50 g unt+ 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ciuperci:

Mai intai, punem untul cu uleiul, intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust.

Pastele le fierbem in apa cu sare.

Curatam usturoiul si il zdrobim cu un praf de sare ca pentru mujdei.

Cand devin maronii ciupercile, adaugam in tigaie si usturoiul si smantana si amestecam bine. Mai lasam 3-4 minute pe foc si putem stinge focul.

Servim pastele cu sos de ciuperci. Cat mai mult sos!

TIPS-URI

1

Folositi o smantana cat mai grasa. Eu am folosit smantana vrac de la Marisan.

2

Se pot inlocui spiralele cu orice alte paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de trufe