Paste cu sos de ciuperci si carnati

de lilik in Paste, 13 Dec 2010 | 8432 vizualizari

 

mai exact sunt "casarecce con sugo di salsiccia e funghi" pe care am invatat sa-l fac de la jumatatea mea:)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carnat
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 2 cutii suc de rosii  de 450 gr
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceapa
  • sare,piper
  • paste 500gr
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ciuperci si carnati:

curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.


curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem vinul si lasam pana se evapora.


cand vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si 2 pahare cu apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cca 90 de min.


cand e aproape gata potrivim de sare si piper si tot atunci punem apa pt paste.


punem apa intr-o oala incapatoare cu sare(dupa gust) iar cand incepe sa clocoteasca punem pastele si amestecam continuu pana incep sa fiarba.


le lasam la fiert timpul scris pe punga(asta ca sa iasa "al dente"),dupa care le scurgem si le amestecam cu putin sos.


punem in farfurii si punem deasupra sos cat ne place si presaram parmezan.


se servesc calde...

TIPS-URI

1

pasta casarecce este un tip de pasta scurta originara din Sicilia.

2

nu clatiti pastele pt ca isi pierd gustul.

3

puneti pastele la fiert doar cand aveti sosul gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lilik 1

14.12.2010, 10:59

asa e Kamy sunt delicioase si da e italian si am invatat f multe de la el

mihaelar63 1

14.12.2010, 11:06

ce bunatate , obligatoriu merge la favorite

lilik 1

14.12.2010, 11:11

saru'mana Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ochelari cu muștar, sirop de rodie și cașcaval

ieri la 21:09

Cartofi cu ceapă, usturoi și boia de ardei dulce

ieri la 20:52

Salata de ouă

de RODIMUR 7

ieri la 09:13

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

pe 19.02 la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

pe 19.02 la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Spätzle