Paste cu sos de roşii şi telemea

de sisterskitchen in Paste, 28 Feb 2014 | 1790 vizualizari

 

O altă reţetă de paste din seria “rapid şi gustos”. Nimic complicat şi numai bune de servit la cină sau prânz. Cum ne-a venit ideea? Având în vedere că ne place să mâncăm roşii cu telemea, de ce să nu pregătim ceva care să conţină ambele ingrediente, dar să fie mai săţios? + and pasta ♡ ♡

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 200 g roşii în conservă
  • 1/2 pahar apa sau supa de legume
  • busuioc proaspăt – noi nu avut, aşa că am apelat la cel uscat
  • sare si piper negru, proaspăt măcinate
  • 50-60 g telemea rasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de roşii şi telemea:

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas.

2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu ardă usturoiul, deoarece devine amar.

3. Într-un blender, se pun roşiile şi amestecul de ceapă şi usturoi.

Mixăm cu blenderul, până obţinem un sos.

4. Într-un wok mare, turnăm sosul, adăugăm 1/2 linguriţă busuioc uscat şi jumătate pahar de apă caldă sau supă de legume. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute. Noi ales să strecurăm sosul, deoarece roşiile aveau prea multe seminţe.

4. Se adaugă pastele şi telemeaua. Se amestecă şi se lasă 2 minute, cât să se împrietenească aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de roşii şi telemea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Micutza Luana 1

28.02.2014, 23:51

Lia_ 1

01.03.2014, 07:16

pastele imi plac chiar si goale, doar fierte

Rocsi 1

01.03.2014, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu mozzarella si masline