Paste cu sos de roşii şi telemea

de sisterskitchen in Paste, 28 Feb 2014 | 1630 vizualizari

 

O altă reţetă de paste din seria “rapid şi gustos”. Nimic complicat şi numai bune de servit la cină sau prânz. Cum ne-a venit ideea? Având în vedere că ne place să mâncăm roşii cu telemea, de ce să nu pregătim ceva care să conţină ambele ingrediente, dar să fie mai săţios? + and pasta ♡ ♡

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 200 g roşii în conservă
  • 1/2 pahar apa sau supa de legume
  • busuioc proaspăt – noi nu avut, aşa că am apelat la cel uscat
  • sare si piper negru, proaspăt măcinate
  • 50-60 g telemea rasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de roşii şi telemea:

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas.
2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu ardă usturoiul, deoarece devine amar.
3. Într-un blender, se pun roşiile şi amestecul de ceapă şi usturoi.
Mixăm cu blenderul, până obţinem un sos.
4. Într-un wok mare, turnăm sosul, adăugăm 1/2 linguriţă busuioc uscat şi jumătate pahar de apă caldă sau supă de legume. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute. Noi ales să strecurăm sosul, deoarece roşiile aveau prea multe seminţe.
4. Se adaugă pastele şi telemeaua. Se amestecă şi se lasă 2 minute, cât să se împrietenească aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de roşii şi telemea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

28.02.2014, 23:51

Lia_

Lia_ 1

01.03.2014, 07:16

pastele imi plac chiar si goale, doar fierte

Rocsi

Rocsi 1

01.03.2014, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!