Paste cu sos de ton

de iolanda-elena in Penne, 3 Dec 2014 | 2168 vizualizari

 

Buna ziua,bucatarasi!

Pastele cu sos de ton sunt lejere si indicate pt o masa de pranz .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 buc de ramura de telina verde
  • 350/400 g bulion
  • patrunjel
  • 200 g ton(2 cutii ton in ulei sau apa)
  • paste /penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ton:

1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si se lasa2 min.


Apoi se adauga tonul si bulionul si se lasa 2 min, dupa, se adauga un pahar cu apa,aprox.300 ml apa.Acest sos se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 1 ora si 30 min. Din cand in cand mai mestecam in sos .


2.Cand am terminat sosul,punem apa la fiert pt paste si cand apa da in clocot punem pastele la fiert si se lasa aprox 12 min(uitati-va pe punga de paste)


Dupa ce sunt fierte pastele ,le strecurati si le amestecati cu 2-3 linguri de sos de persoana(in functie de gust )


Deasupra se presoara putin parmezan.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sosul ramas se pune in borcane mici si se baga la congelator si ori de cate ori vrem sa mancam se scoate inainte pt a se decongela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

merisor 1

03.12.2014, 19:02

Si eu folosesc combinatia asta, deseori.

MotanLaOale 1

03.12.2014, 19:58

iolanda-elena 1

04.12.2014, 10:37

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne cu dovlecei si parmezan