Paste cu sos de ton

de iolanda-elena in Penne, 3 Dec 2014 | 2014 vizualizari

 

Buna ziua,bucatarasi!

Pastele cu sos de ton sunt lejere si indicate pt o masa de pranz .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 buc de ramura de telina verde
  • 350/400 g bulion
  • patrunjel
  • 200 g ton(2 cutii ton in ulei sau apa)
  • paste /penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ton:

1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si se lasa2 min.

Apoi se adauga tonul si bulionul si se lasa 2 min, dupa, se adauga un pahar cu apa,aprox.300 ml apa.Acest sos se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 1 ora si 30 min. Din cand in cand mai mestecam in sos .

2.Cand am terminat sosul,punem apa la fiert pt paste si cand apa da in clocot punem pastele la fiert  si se lasa aprox 12 min(uitati-va pe punga de paste)

Dupa ce sunt fierte pastele ,le strecurati si le amestecati cu 2-3 linguri de sos de persoana(in functie de gust )

Deasupra se presoara putin parmezan.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sosul ramas se pune in borcane mici si se baga la congelator si ori de cate ori vrem sa mancam se scoate inainte pt a se decongela.

RETETA IN IMAGINI

Paste cu sos de ton-0
Paste cu sos de ton-1
Paste cu sos de ton-2
Paste cu sos de ton-3
Paste cu sos de ton-4
Paste cu sos de ton-5

COMENTARII (9)

 merisor

merisor 1

03.12.2014, 19:02

Si eu folosesc combinatia asta, deseori.

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.12.2014, 19:58

iolanda-elena

iolanda-elena 1

04.12.2014, 10:37

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!