Paste cu ton si parmezan

de luminita20_2006 in Penne, 20 Mai 2009 | 16192 vizualizari

 

Usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 1 conserva ton
  • 1 morcov
  • 200 gr parmezan
  • 2 peperoncino
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare
  • ulei masline
sau puteti face sosul original:
  • 1 morcov
  • 1 frunza de teleina, partea alba
  • 1 ceapa mica
  • 3 rosii coapte
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 peperincino
  • sare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si parmezan:

Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un pic. Cand sunt gata pastele le strecuram si le punem peste sos. Se servesc cu parmezan ras deasupra.


Pentru sos mai sofisticat : morcovul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt partea de relina la fel, rosiile se oparesc si se da jos coaja si la fel se raia cuburi. Se pune la calit toate acestea cand prind culoare se adauga apa si bulionul selasa sa fiarba ~40-50 min, cu capac.Cand e gata se piseaza toatea acestea , fie se da la blender, astfel formandu-se o pasta groasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

20.05.2009, 11:12

N-am mancat niciodata paste cu ton, dar am auzit ca sunt foarte bune. Trebuie sa incerc si eu

luminita20_2006 1

20.05.2009, 18:28

sa incerci neaparat....sunt foarte delicioase

RoXx 1

16.09.2012, 00:40

Am mancat eu si sunt extraordinare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne cu dovlecei si busuioc