Paste cu ton si parmezan

de luminita20_2006 in Penne, 20 Mai 2009 | 14088 vizualizari

 

Usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 1 conserva ton
  • 1 morcov
  • 200 gr parmezan
  • 2 peperoncino
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare
  • ulei masline
sau puteti face sosul original:
  • 1 morcov
  • 1 frunza de teleina, partea alba
  • 1 ceapa mica
  • 3 rosii coapte
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 peperincino
  • sare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si parmezan:

Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un pic. Cand sunt gata pastele le strecuram si le punem peste sos. Se servesc cu parmezan ras deasupra.


Pentru sos mai sofisticat : morcovul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt partea de relina la fel, rosiile se oparesc si se da jos coaja si la fel se raia cuburi. Se pune la calit toate acestea cand prind culoare se adauga apa si bulionul selasa sa fiarba ~40-50 min, cu capac.Cand e gata se piseaza toatea acestea , fie se da la blender, astfel formandu-se o pasta groasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

20.05.2009, 11:12

N-am mancat niciodata paste cu ton, dar am auzit ca sunt foarte bune. Trebuie sa incerc si eu

luminita20_2006 1

20.05.2009, 18:28

sa incerci neaparat....sunt foarte delicioase

RoXx 1

16.09.2012, 00:40

Am mancat eu si sunt extraordinare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si sos alb