Paste din porumb cu branzeturi

de simona72 in Paste, 6 Oct 2014 | 1380 vizualizari

 

Daca incercati pastele astea veti ajunge la concluzia ca seamana la gust cu mamaliga...iar in combinatie cu smantana si branza aduc la gust cu clasica mamaliga cu branza. Crusta crocanta care se formeaza pe marginile vasului e bestiala...parca e mamaliga fripta pe plita.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste din porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 200 gr smantana+2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste din porumb cu branzeturi:

Se pune la fiert aproximativ 2,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga un praf de sare, 1 lingura ulei de floarea soarelui si pastele. Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute. Dupa fierbere se strecoara pastele si se trec pe sub jet de apa rece.


Branzeturile se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cele doua tipuri de branza. Se ia un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline, se adauga pastele fierte, stropim pastele cu putin ulei si le amestecam. Adaugam smantana si amestecam bine. Adaugam branzeturile si mai amestecam pentru ultima oara. Nivelam cu dosul lingurii, punem deasupra 2-3 linguri smantana, iar peste smantana punem 3-4 linguri oprite dinainte de branzeturi rase. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Serviti pastele calde cu o lingura smantana deasupra.


Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

folositi branzeturile ramase prin frigider si care nu se mai mananca

2

se pot servi pastele cu dulceata ardei iute, paprika picanta sau afumata

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste din porumb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

06.10.2014, 19:55

deyutzky 1

07.10.2014, 07:07

imi plac!

Andreea Caroline 1

07.10.2014, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Paste cu conopida si branzeturi