Paste din porumb cu branzeturi

de simona72 in Paste, 6 Oct 2014 | 1134 vizualizari

 

Daca incercati pastele astea veti ajunge la concluzia ca seamana la gust cu mamaliga...iar in combinatie cu smantana si branza aduc la gust cu clasica mamaliga cu branza. Crusta crocanta care se formeaza pe marginile vasului e bestiala...parca e mamaliga fripta pe plita.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste din porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 200 gr smantana+2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste din porumb cu branzeturi:

Se pune la fiert aproximativ 2,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga un praf de sare, 1 lingura ulei de floarea soarelui si pastele. Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute. Dupa fierbere se strecoara pastele si se trec pe sub jet de apa rece.


Branzeturile se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cele doua tipuri de branza. Se ia un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline, se adauga pastele fierte, stropim pastele cu putin ulei si le amestecam. Adaugam smantana si amestecam bine. Adaugam branzeturile si mai amestecam pentru ultima oara. Nivelam cu dosul lingurii, punem deasupra 2-3 linguri smantana, iar peste smantana punem 3-4 linguri oprite dinainte de branzeturi rase. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Serviti pastele calde cu o lingura smantana deasupra.


Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

folositi branzeturile ramase prin frigider si care nu se mai mananca

2

se pot servi pastele cu dulceata ardei iute, paprika picanta sau afumata

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste din porumb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

06.10.2014, 19:55

deyutzky 1

07.10.2014, 07:07

imi plac!

Andreea Caroline 1

07.10.2014, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza, smantana si marar