Paste gratinate, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Paste, 6 Iul 2017 | 10268 vizualizari

 

Pentru că-mi plac mult atât pastele, cât și preparatele gratinate, fac adeseori tăiței de casă cu telemea, șuncă și cașcaval, la cuptor. E o mâncare ușoară, gustoasă, consistentă, aspectuoasă și care emană un miros îmbietor.
Rețeta pentru tăiței de casă: https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiței de casă
  • 100 grame șuncă de porc
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame mozzarella
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate, cu sunca si telemea:

Se rad fin telemeaua și mozzarella.

Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).

Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.

Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu telemeaua rasă și cu șunca tăiată mărunt.

Se unge cu unt o tavă de ceramică și se pune în ea compoziția cu paste, telemea și șuncă. Peste aceasta se toarnă oul bătut cu smântână, distribuindu-l uniform în toată tava și pe deasupra se pune mozzarella răzuită fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Când tăițeii s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți tăiței de casă, puteți folosi alte paste, care vă sunt la îndemână.

2

Nu puneți prea multă sare în ou, pentru că telemeaua de vaci este deja sărată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste " Buona sera"