Paste gratinate, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Paste, 6 Iul 2017 | 1801 vizualizari

 

Pentru că-mi plac mult atât pastele, cât și preparatele gratinate, fac adeseori tăiței de casă cu telemea, șuncă și cașcaval, la cuptor. E o mâncare ușoară, gustoasă, consistentă, aspectuoasă și care emană un miros îmbietor.
Rețeta pentru tăiței de casă: https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiței de casă
  • 100 grame șuncă de porc
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame mozzarella
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate, cu sunca si telemea:

Se rad fin telemeaua și mozzarella.


Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).


Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.


Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu telemeaua rasă și cu șunca tăiată mărunt.


Se unge cu unt o tavă de ceramică și se pune în ea compoziția cu paste, telemea și șuncă. Peste aceasta se toarnă oul bătut cu smântână, distribuindu-l uniform în toată tava și pe deasupra se pune mozzarella răzuită fin.


Se dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.


Când tăițeii s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți tăiței de casă, puteți folosi alte paste, care vă sunt la îndemână.

2

Nu puneți prea multă sare în ou, pentru că telemeaua de vaci este deja sărată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

08.07.2017, 14:27

Vai, Mihaela, îmi pare rău, nu voiam să te necăjesc...!

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:10

RODIMUR 1

17.07.2017, 11:49

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle integrale cu pui si smantana