Paste scoici cu branzeturi

de Ancutsa in Paste, 10 Noi 2019 | 1548 vizualizari

 

Dacă data trecută v-am prezentat budinca de paste în varianta dulce, acum le-am pregătit în varianta sărată, cu 4 feluri de brânză.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste scoici,
  • 1 l apă,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 3 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g brânză de vacă,
  • 100 g mozzarella,
  • 40 g brânză Parmigiano-Reggiano,
  • 40 g brânză Grana Padano,
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste scoici cu branzeturi:

 

Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă.

Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă ouăle, laptele și sare, după gust.

Se toarnă amestecul de brânzeturi pregătit anterior peste paste, amestecând ușor, apoi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei (aprox 2 linguri).

Se rade și caşcavalul şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 30 de minute.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/paste-scoici-cu-branzeturi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste scoici cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

12.11.2019, 08:28

Daniela

dantes 1

15.11.2019, 10:17

Bune!

Ancutsa 1

16.11.2019, 11:09

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza de burduf