Coltunasi cu branza

de bucatarimcudiana in Paste, 3 Apr 2011 | 5882 vizualizari

 

pentru acesti coltunasi am primit inspiratie de la ina http://retete-ina.blogspot.com/2011/03/coltunasi-cu-branza-si-friptura-de.html
cand am vazut retetele ei mi-am spus ca neaparat trebuie sa fac si eu, insa i-am facut in varianta dulce si a iesit ceva senzational.

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • aproximativ  200 gr faina
  • 2 oua
  • 10 ml  apa minerala,sare

pentru umplutura:

  • 1/2 pachet branza de vaci
  • 4-5 linguri dulceata de visine

pentru tavalit coltunasii:

  • 1 cub de unt
  • 100 gr.pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu branza:

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert cu cateva picaturi de ulei si sare. Facem un aluat din oua, apa si sare.
Pe blatul de lucru infainat intindem o foaie subtire din aluat
Taiem cercuri din care vom forma  coltunasi
Cercul de aluat se pune in forma ,se adauga o lingura din compozitia de branza cu dulceata
Strangem bine 
Asa am obtinut coltunasul
Dupa ce am pregatit toti coltunasii, preparam pesmetul
Intr-o tigaie topim untul, adaugam pesmetul,il prajim putin,adaugam zaharul vanilat si zaharul tos. Coltunasii ii punem la fiert in apa clocotita si ii lasam sa fiarba pana isi dubleaza volumul
Cu atentie, ii scoatem cu o spumiera si ii tavalim prin pesmet.

Sunt extrem de deliciosi,serviti calzi

 

TIPS-URI

1

daca nu avem forma de coltunasi putem folosi un pahar

2

conltunasii impaturiti se preseaza pe margine cu dintii unei furculite ca sa nu iasa umplutura la fiert

RETETA IN IMAGINI

Coltunasi cu branza-0
Coltunasi cu branza-1
Coltunasi cu branza-2
Coltunasi cu branza-3
Coltunasi cu branza-4
Coltunasi cu branza-5
Coltunasi cu branza-6
Coltunasi cu branza-7

COMENTARII (24)

matilda

matilda 1

05.04.2011, 11:38

buuuun

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2011, 16:12

sunt tare buni kamy

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2011, 16:12

matilda am avut inspiratie buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!