Rigatoni cu carne

de MotanLaOale in Paste, 19 Aug 2016 | 1391 vizualizari

 

Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300g paste rigatoni
  • 700g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 2 felii cascaval Ementaler
  • 200g cascaval
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu carne:

Se curata ceapa si se toaca marunt.


Se curata ardeii si se taie patratele.


Rosiile se spala si se toaca cubulete.


Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.


Se adauga carnea si un pahar de apa.


Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.


Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.


Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.


Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.


Se lasa la racit.


Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.


Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.


Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.


Se presara putin cascaval.


Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.


Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.


Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.


Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.


Se serveste calda.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

22.08.2016, 19:42

Multumesc

mihaelar63 1

03.09.2016, 00:37

Sambata imi plac pastele

MotanLaOale 1

03.09.2016, 10:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne integrale cu piept de pui si ciuperci pleurotus