Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

de RODIMUR in Paste, 10 Mai 2020 | 1891 vizualizari

 

Îmi plac pastele, în general, dar mai ales acestea, pe care nu le găsesc oricând în comerț și care-mi amintesc de vremurile dinainte de revoluție, când se numeau ”lazane”. Lazanele, așa cum le știm acum, au apărut de puțin timp la noi. Iar atunci când au apărut, am fost puțin mirată, obișnuită fiind cu celelalte, de pe timpuri... Ca să nu induc confuzie în cei mai tineri, care nu le cunosc de pe vremuri, le-am numit ”ondulate”, așa cum sunt, în realitate. Am făcut mai multe rețete cu astfel de paste și aceasta mi se pare mai apetisantă și mai gustoasă: cu sos tomat și afumătură.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de paste
  • 300 grame de kaizer afumat
  • Pentru sosul tomat:
  • 2-3 cepe verzi
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii
  • 300 ml de suc de roșii
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • cașcaval răzuit (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat:

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele. Se curăță usturoiul se spală și se feliază. Se spală roșiile și se taie cubulețe. Kaizerul afumat se feliază.

Într-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui se prăjește ușor feliuțele de afumătură și când se pătrund și se rumenesc ușor, se adaugă ceapa verde tăiată rondele și usturoiul feliat.

După ce se înmoaie și acestea, se adaugă: roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii și un pahar cu apă.

Se lasă tigaia cu ingredientele pe foc, până ce se înmoaie bine, după care, când lichidul mai scade puțin, se condimentează cu: sare, zahăr tos, cimbru, oregano și busuioc. Se lasă tigaia încă 1-2 minute la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă de gustul condimentelor și apoi se oprește focul de la aragaz.

Se pun într-un platou pastele bine scurse de apă și se adaugă sosul tomat fierbinte, cu afumătura. Se amestecă ușor și apoi preparatul se poate servi, cu cașcaval răzuit deasupra, dacă se dorește...

TIPS-URI

1

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

2

Folosiți orice fel de afumătură vă place, sau aveți la îndemână.

3

Sosul trebuie preparat la foc mic, până ce se pătrunde bine afumătura și devine moale.

4

Turnați sosul fierbinte peste pastele scurse bine de apă și apoi serviți imediat.

5

Dacă doriți, puteți răzui cașcaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.05.2020, 19:44

Chiar imi place ce ai pregatit aici! As veni la masa!

RODIMUR 1

11.05.2020, 20:22

Bine, Rocsi, te invit data viitoare când voi mai face, pentru că am terminat-o de vreo săptămână... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

14.05.2020, 16:01

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos Bolognese si bacon