Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

de Pushaa in Paste, 26 Ian 2014 | 25700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de paste
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura de faina
  • 150 gr cascaval
  • 3-4 lingur de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • condimente: sare, piper, vegeta dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci:

Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa. Se caleste 3-4 minute pana cand se inmoaie ceapa, apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri. Se condimenteaza si se caleste pe foc mic pana cand sunt gata ciupercile. Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.

Separat, intr-un bol punem smantana si o amestecam cu faina. Luam cate putina zeama din tigaie si ounem peste smantana amestecandu-se. Compozitia rezultata o punem peste ciupercile din tigaie. Se lasa la fiert la foc mic 10 minute,apoi adaugam cascavalul ras si mai condimentam daca este nevoie.

Cand compozitia incepe sa se prinda adaugam usturoiul, amestecam si oprim aragazul. Peste acest sos pumen pastele si amestecam bine.

Se servesc calde!

Le asezam in farfurie si deasupra ornam cu cascaval ras!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca