Pasticho

de Angelica in Paste, 20 Sep 2014 | 1920 vizualizari

 

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa!

Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare.

Enjoy!

Multumesc Sara&Mike pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • -500 gr. macaroane
  • Sos:
  • -800 gr. rosii cherry din conserva
  • -250 ml. vin rosu sec
  • -1 kg. de carne de vita tocata, carne de porc
  • -1 bucata de praz
  • -1 dovlecel
  • -2 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • -putin cimbru, oregano, rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • -3 oua
  • -250 ml. lapte
  • -50 ml.smantana
  • -250 gr. branza ricotta proaspata
  • -putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • -100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • -100 gr.mozzarella rasa, sau rupta bucatele marunte
  • -putin unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticho:

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.


*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.


*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:


1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.


2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.


3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.


4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.


5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.


6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.


7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.


8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.


9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.


10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.


11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.


12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.


13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.


14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.


Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticho" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sidy 1

22.09.2014, 13:11

Un adevarat rasfat !

Raluca57 1

04.10.2014, 22:30

La așa prezentare n-am rezistat. Am preparat si a ieșit o bunătate. Data viitoare voi face mai mult "topping" si voi turna puțin peste macaroane înainte de a pune carnea. Gust si aspect excelente!

Angelica 1

27.10.2014, 16:05

Fete dragi va multumesc frumos!
Va pup cu drag pe toate!!
Cele bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii si carne tocata