Rigatoni cu creveti si scoici

de Oana in Paste, 28 Mai 2009 | 7363 vizualizari

 

Este un preparat foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • paste rigatoni- jumatate de pachet
  • 200 g creveti mai mari, congelati
  • jumatate borcanel cu scoici marinate
  • o cutiuta de file ansoa
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o ceasca de vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu creveti si scoici:

Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu sare, asa cum este indicat pe pachet.

In acelasi timp pregatim si sosul.

Mai intai tocam ceapa si usturoiul verde, eu le-am maruntit la robot. Intr-o tigaie adanca punem putin ulei de masline, apoi ceapa si ustuoiul si putina apa, lasam putin sa se inmoaie. Apoi adaugam crevetii si lasam cateva minute. Urmeaza scoicile scurse si fileurile de ansoa la fel. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se condimenteaza din belsug (atentie, ansoa e sarat, gustati mai intai!). Se adauga si vinul si se lasa sa fiarba 10 minute. Rosiile se maruntesc la robot, apoi se adauga in tigaie si se mai lasa putin la scazut.

Pastele se scurg si se adauga in tigaie si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul cateva minute, sa se patrunda bine aromele.

La final se presara patrunjelul tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rigatoni cu creveti si scoici-0
Rigatoni cu creveti si scoici-1
Rigatoni cu creveti si scoici-2
Rigatoni cu creveti si scoici-3
Rigatoni cu creveti si scoici-4
Rigatoni cu creveti si scoici-5
Rigatoni cu creveti si scoici-6
Rigatoni cu creveti si scoici-7
Rigatoni cu creveti si scoici-8
Rigatoni cu creveti si scoici-9
Rigatoni cu creveti si scoici-10

COMENTARII (2)

luminita20_2006

luminita20_2006 1

28.05.2009, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03