Rigatoni cu creveti si scoici

de Oana in Paste, 28 Mai 2009 | 7568 vizualizari

 

Este un preparat foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • paste rigatoni- jumatate de pachet
  • 200 g creveti mai mari, congelati
  • jumatate borcanel cu scoici marinate
  • o cutiuta de file ansoa
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o ceasca de vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu creveti si scoici:

Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu sare, asa cum este indicat pe pachet.


In acelasi timp pregatim si sosul.


Mai intai tocam ceapa si usturoiul verde, eu le-am maruntit la robot. Intr-o tigaie adanca punem putin ulei de masline, apoi ceapa si ustuoiul si putina apa, lasam putin sa se inmoaie. Apoi adaugam crevetii si lasam cateva minute. Urmeaza scoicile scurse si fileurile de ansoa la fel. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se condimenteaza din belsug (atentie, ansoa e sarat, gustati mai intai!). Se adauga si vinul si se lasa sa fiarba 10 minute. Rosiile se maruntesc la robot, apoi se adauga in tigaie si se mai lasa putin la scazut.


Pastele se scurg si se adauga in tigaie si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul cateva minute, sa se patrunda bine aromele.


La final se presara patrunjelul tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

luminita20_2006 1

28.05.2009, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor