Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure

de Satisfyyourcravings in Paste, 5 Apr 2014 | 872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle
  • 50 grame bacon/ pancetta
  • 8 frunze de salvie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 2 linguri alune de pădure, mărunțite
  • 1 mână parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.


Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie.


Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de secunde pe parte. Se scot pe un prosop de hârtie.


Se adaugă untul rămas, în tigaie și când nu mai face spumă, se adaugă făina. Se amestecă cu un tel pentru a forma un roux. Se lasă la foc mediu spre mare până devine ușor arămiu. Se toarnă laptele, fulgii de chili și smântâna și se gătește până se îngroașă. Se adaugă parmezanul și alunele de pădure, apoi pastele.


Daca sosul este prea gros, se mai adaugă puțin lapte. Se servesc împreună cu pieptul de pui învelit în Pancetta cu salvie si mere (http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-invelit-in-pancetta-cu-salvie-si-mere-58713.html), salvie crocantă, parmezan și alune de pădure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

06.04.2014, 08:25

numai fineturi aici la tine!

danakarin 1

06.04.2014, 09:02

Ce bunatate....

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si sos de smantana