este ok daca tin mai mult carnea pentru pastrama de oaie , in frigider stind la marenat mai mult de o saptamina?,pt ca as vrea sa afum numai o data si carnea de porc i cea de oaie.Va multumesc!
dannytzu, mai mult de 3-4 zile nu e bine s-o tii in frigider . Mai bine o congelezi si-o dezgheti cand vrei s-o afumi . Sau mai bine afumi acum pastrama si peste o saptamana porcul Sa ai pofta!
Salut,
1.dupa marinare cat timp o mai lasam sa se usuce?
2. 12 ore la fum rece sau fum cald?
3. daca o tin mai mult de o saptamana in frigider la marinat ce se intampla? Ma gandeam cu cat mai mult cu atat mai bine..
Multumesc anticipat
Salut, Bogdan!
1- depinde, o poti lasa si cateva ore agatata, sau 1-2 zile. Depinde si de cat de cald e afara. Chiar azi am pus la fum pastrama pe care, de data asta, am lasat-o doar 3 ore la scurs . ( e cam cald afara )
2 - e bine cu fum rece, fumul cald o si gateste si nu cred ca vrei asta
3 - din punctul meu de vedere 5-6 zile sunt suficiente. Mai mult de o saptamana ma gandesc sa nu inceapa sa se mazguiasca...nu stiu...n-am incercat.
Spor si pofta!
Multumesc mult. O sa incerc 1-2 zile sa o las la uscat...functie de vreme..Poate incerc sa las cateva bucati mai mult de 7 zile sa vedem ..tinem legatura