Pastrama de oaie, afumata

de Ina in Mezel de casa, 2 Ian 2011 | 82031 vizualizari

 

Intrucat suntem mari consumatori de pastrama de oaie, aceasta este unul din preparatele care nu prea-mi lipsesc din congelator. Imi place s-o prepar eu, pentru a evita pastrama prea sarata sau prea uscata din comert.

 

INGREDIENTE

  •  spatele si  pulpa de oaie, dezosate
  • 2 capatani mari de usturoi
  • cimbru
  • sare/ delikat
  • piper
  • 1-2 pahare cu vin rosu
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de oaie, afumata:

Desfacem carnea de oaie, astfel incat sa avem un strat de cca 1 cm. ( Daca e prea groasa nu se va patrunde bine la frigere, iar daca e prea subtire se va arde )


Intr-un vas adanc preparam sosul cu care vom unge carnea de oaie : Usturoiul il curatam si-l pisam , apoi adaugam sare, piper, cimbru, delikat, si vin rosu. Amestecam bine si turnam peste bucatile de carne, avand grija sa acoperim foarte bine fiecare bucata. Eu prefer sa presar ingredientele pe rand, direct pe bucatile de carne, sa fiu sigura ca acestea isi vor trage aroma din toate ingredientele.


Carnea astfel pregatita, asezata intr-un vas acoperit, o pastram la rece 4-5 zile, apoi o afumam 12 ore la fum de fag. Avem grija sa intoarcem zilnic bucatile de carne, pentru a fi patrunse uniform de sosul cu vin si usturoi.


Cand este gata afumata ( nu foarte mult, pentru a nu se usca prea tare ) o pastram in congelator.


Se poate prepara atat pe gratar, cat si in tigaie sau ceaun. Va asigur ca e delicioasa.



 

TIPS-URI

1

Alegeti carne de oaie tanara ( eventual berbecutz ) si nu indepartati tot seul , intrucat acesta ajuta ca pastrama sa nu iasa prea uscata.

2

In fiecare zi intoarceti carnea in baiţul de usturoi, vin si condimente, pentru a obtine o pastrama uniform aromata si frageda

3

Nu lasati mult la fum, pentru ca pastrama isi va pierde din sucul propriu  si se va usca prea tare

4

Nu te zgarci la usturoi si cimbru; cu cat mai mult, cu atat mai buna va fi pastrama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie, afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

dannytzu 1

05.12.2014, 23:46

este ok daca tin mai mult carnea pentru pastrama de oaie , in frigider stind la marenat mai mult de o saptamina?,pt ca as vrea sa afum numai o data si carnea de porc i cea de oaie.Va multumesc!

Ina 1

06.12.2014, 21:59

dannytzu, mai mult de 3-4 zile nu e bine s-o tii in frigider . Mai bine o congelezi si-o dezgheti cand vrei s-o afumi . Sau mai bine afumi acum pastrama si peste o saptamana porcul Sa ai pofta!

Ina 1

06.12.2014, 22:08

Sau incearca sa congelezi acum carnea si s-o marinezi cu 1-2 zile inainte de afumare .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de gasca - mezel