Salam de pui

de Miha in Mezel de casa, 14 Sep 2010 | 8845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate piept de pui
  • 1 pulpa superioara de pui dezosata
  • 1 lingura gelatina
  • 5 catei usturoi
  • busuioc si oregano
  • sare si piper
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de pui:

Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata.


Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente, usturoiul pisat, cateva linguri cu ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine, sa fie toate bucatile bine acoperite cu condimente. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.


Pielea se intinde bine pe un fund de lemn, apoi se repartizeaza fasiile de carne pe toata suprafata. Presaram cu gelatina si rulam. Legam capetele cu ata, eventual se poate lega tot salamul, sa fiti siguri ca nu se desface.


Salamul obtinut se inveleste strans intr-o punga pentru friptura, din aceea rezistenta la temperaturi inalte. Se leaga strans si se pune la fiert intr-un vas cu apa cu capac, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate. Se scoate pe un fund de lemn, se pune o greutate deasupra si se lasa la racit. Cand s-a racorit se da la frigider pana la racirea completa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

onuta 1

20.09.2010, 23:32

grozav

adry88 1

04.06.2011, 10:24

foarte bun

sabiradu 1

13.08.2012, 23:03

Ce fain arata,si super sietetic.Fasoiutele alea de carnita sunt rozava la micul dejun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Salam de pui