Muschiulet file(pastrana) -mezel

de nadina73 in Mezel de casa, 8 Noi 2010 | 23972 vizualizari

 

Sursa de inspiratie anisoara si anca http://bucataras.ro/retete/3539/muschiulet-file--mezel.html iar la anisoara aici http://bucataras.ro/retete/10268/antricot-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de aproximativ 1,4 kg
  • sare
  • piper
  • 1 capatana usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • oregano
  • adjicai(un sos de rosii cu ardei si usturoi)4 linguri
  • 50 ml vin alb am pus eu(initial trebuia rosu)
  • comprese sterile din tifon 2 bucati mari
  • 4 linguri untura de porc
  • 1 foaie hartie de copt
  • pt prajit cuptor am folosit 150 ml vin alb+1 cana apa+ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet file(pastrana) -mezel:

Se pregateste prima data adjica (cum zice anisoara ,un sos de ardei,rosii si usturoi)

Se toaca toate foarte bine marunt, nu stiu reteta poate ne va spune pe parcus Anisoara, dar eu asa am procedat,le-am tocat toate

Se amesteca acest sos cu cimbru,rozmarin,sare,piper,oregano si vinul 50 ml se face o pasta cu care se imbraca muschiuletul de porc

Se ia muschiuletul se condimenteaza bine cu sare dupa care am pus pasta din belsug

Se desfac compresere sterile de tifon se intind si se ung bine cu untura de porc,dupa care se pun muschiuletul condimentat si se mai adauga frunze de dafin.

Se stange bine tifonul pe muschi si se pune pe o hartia de copt dupa care se leaga bine cu o sfoara /ata(vezi foto) si se pune la macerat pantru 3 ZILE la rece in frigider. Eu zilnic il intorceam de pe o parte pe alta in frigider.

Dupa ce a stat la macerat se pune muschiulet intr-o tava cu apa ,vin si putin ulei,se da tava la cuptor pantru 1 ora la 18o grade ,dupa care am desfacut hartia si am mai lasat inca 40 minute sa se rumeneasca  putin.

Este un mezel grozav de bun,multumesc anisoara si anca

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet file(pastrana) -mezel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

elena1988 1

23.03.2011, 15:02

gata mi-am luat tot ce imi trebuie si ma apuc sa il fac am gasit un muschiulet frumos revin cu pareri dupa ce sta 3 zile la macerat

adry88 1

04.06.2011, 10:24

vreau si eu o feliuta

monik80 1

20.03.2015, 21:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui