Pastrama din piept de pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2014 | 13459 vizualizari

 

Sursa de inspiratie este aici http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-50248.html Multumesc, Lia! >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 2 foi de dafin
  • sos picant dupa gust
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • o lingura pasta de ardei concentrata
  • piper praf
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare, vinul, sosul picant si foile de dafin rupte un bucatele. Adaugam apa cat sa acopere bine carnea si amestecam ca sa se dizolve sarea. Acoperim cu capac si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem apoi pieptul de pui, il spalam si il uscam cu un prosop de hartie. Restul de usturoi il zdrobim si il amestecam cu restul de piper boabe, piperul praf, ghimbirul, zaharul, mierea, sosul de soia, pasta de ardei si uleiul. Ungem bine carnea cu acest amestec si o lasam din nou la frigider pana a doua zi.

Dupa acest timp, indepartam boabele de piper de pe pieptul de pui si il legam cu ata pe toata lungimea. Punem folie de aluminiu intr-o tava(mai micuta, atat cat sa incapa carnea) si asezam pieptul de pui deasupra. Acoperim tot cu folie de aluminiu, dar in asa fel in cat carnea sa rasufle.

Dam la cuptor pentru cca 70 de minute, la 180 de grade. Dupa primele 30 de minute scoatem folia de aluminiu de deasupra si pana carnea e gata, o stropim din cand in cand cu sosul care se va forma in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Terina cu branza si legume -in sfarsit, am reusit... :-)