Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.

de Adinuta in Pastrav, 1 Dec 2009 | 5545 vizualizari

 

Am incercat 2 dintre retetele lui Jamie si le-am imbinat pentru o masa gustoasa si aromata. Pentru cei care au sau vor sa cumpere volumele lui Jamie de la J.N., mentionez ca cea de peste se gaseste in volumul 2, iar piureul cu masline negre in volumul 3. Mie mi-au placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

pentru peste:
  • 2 pastravi eviscerati si curatati de solzi (Jamie a folosit 4 de 400 si ceva de grame, eu 2 de vreo 200 si ceva, asa am gasit)
  • o mana de cimbru proaspat
  • o lingurita sare de mare (el a folosit Maldon)
  • piper proaspat macinat
  • vreo 2 linguri ulei de masline
  • o lamaie
  • 4 frunze de dafin (eu am folosit mai mititele)
Pentru piure:
  • cativa cartofi (eu am folosit 8, dar mi-a iesit cam mult piure)
  • cam 150 grame masline negre
  • sare (doar daca maslinele nu sunt foarte sarate)
  • piper
  • o lingura ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.:

Pasul 1: Am curatat si taiat cartofii felii (sa fiarba mai repejor) si i-am pus la fiert cu putina sare si ulei de masline. Am incalzit cuptorul la cea mai mare temperatura. Am spalat pastravul si l-am uscat cu servet de hartie. Am taiat cimbrul cat de fin am putut si l-am amestecat intr-un castronel cu ulei de masline si o lingurita de sare de mare si piper macinat. Am uns pastravul in interior cu o parte din amestec, iar cu restul l-am uns si la exterior. Am pus si in interiorul pestelui niste crengute de cimbru.

Pasul 2: Lamaia am taiat-o in jumatate si apoi i-am taiat capetele pentru a putea sta in tava. Am facut cate o incizie in miez si am pus cate doua frunze mici de dafin (cum se poate vedea si in poze). Am pus pastravul si lamaile intr-o tava si i-am dat la cuptor pentru 15 minute.

Pasul 3: Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs de apa. Maslinele le-am dat prin robot, dar nu foarte fin, ci cat sa fie tocate mai marunt. Le-am pus in piure impreuna cu uleiul de masline, un pic de sare (maslinele mele nu erau deloc sarate), piper si am amestecat bine.

Pasul 4: Am scos pastravul de la cuptor si pe fiecare farfurie am pus cate un peste si "piftelute" din piureul cu masline. Am stors lamaia coapta deasupra pestelui. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Adinuta 1

05.02.2010, 13:57

Sylvia, a fost printre cei mai buni pesti mancati vreodata! Mi-a placut mai ales ce gust capata lamaia de la foile de dafin, iar piureul super bun cu masline, chiar sa incerci, e si rapid si multumesc frumos de laude!! de la asa un "decorator" ca tine, e o mare bucurie!

elena1988 1

08.02.2011, 10:16

Panacris 1

13.12.2011, 11:23

Delicios, la favorite cu el chiar daca l/am descoperit acum, stii vorba ceea niciodat nu/i prea tarziu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L