Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer

de adnia in Pastrav, 5 Aug 2013 | 3112 vizualizari

 

Din seria retetelor gatite rapid si delicioase, va mai prezint o reteteta la steamer, care a fost gata in 15. minute (fara gluma). Cu conditia sa mai aveti rabdare inca 10 minute pt. marinare:)
Doar stiti cat de mult iubesc eu steamerul si cat d mult il folosesc, asa ca il pun la treaba foarte des...prin urmare, va arat si voua ce si cum mai pregatesc repede si gustos (de fapt, pestele imi place cel mai mult gatit asa, la aburi:)
Si daca inca nu v-am convins sa va scoateti steamerul de la naftalina, iata si dovada!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 1 iaurt mediu
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • cateva frunze menta (sau 1 picatura ulei esential de menta)
  • condimente
  • 1 lamaie
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva boabe de coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer:


Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie).

Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala (ca si cum ar inota), se pune apa in orificiul special si se seteaza pe 15 minute.

Intre timp se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu menta si ghimbir ras..si cateva boabe de coriandru, pt. decor.

Dupa scurgerea timpului de stat la aburi, se scoate ata pestelui si se monteaza pe farfurie,alaturi de sos racoros de iaurt si felii de lamaie. Noua ne-a placut foarte mult!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:24

Ador pastravul

alilianaa 1

05.08.2013, 14:48

Corina parca zici, nu...dincolo de toate, pastravul este un peste foarte bun..

adnia 1

05.08.2013, 17:05

multumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!