Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer

de adnia in Pastrav, 5 Aug 2013 | 3468 vizualizari

 

Din seria retetelor gatite rapid si delicioase, va mai prezint o reteteta la steamer, care a fost gata in 15. minute (fara gluma). Cu conditia sa mai aveti rabdare inca 10 minute pt. marinare:)
Doar stiti cat de mult iubesc eu steamerul si cat d mult il folosesc, asa ca il pun la treaba foarte des...prin urmare, va arat si voua ce si cum mai pregatesc repede si gustos (de fapt, pestele imi place cel mai mult gatit asa, la aburi:)
Si daca inca nu v-am convins sa va scoateti steamerul de la naftalina, iata si dovada!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 1 iaurt mediu
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • cateva frunze menta (sau 1 picatura ulei esential de menta)
  • condimente
  • 1 lamaie
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva boabe de coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer:


Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie).

Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala (ca si cum ar inota), se pune apa in orificiul special si se seteaza pe 15 minute.

Intre timp se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu menta si ghimbir ras..si cateva boabe de coriandru, pt. decor.

Dupa scurgerea timpului de stat la aburi, se scoate ata pestelui si se monteaza pe farfurie,alaturi de sos racoros de iaurt si felii de lamaie. Noua ne-a placut foarte mult!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:24

Ador pastravul

alilianaa 1

05.08.2013, 14:48

Corina parca zici, nu...dincolo de toate, pastravul este un peste foarte bun..

adnia 1

05.08.2013, 17:05

multumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si sos de rosii picant