Pastrav cu sos gorgonzola

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Noi 2015 | 1712 vizualizari

 

Pestele cel mai bun este proaspat si prajit simplu . Foarte bun langa el este un sos usor picant . Garnitura ramane la alegere !!! Poate fi o cina light preparata rapid alaturi de o salata . Sau poate fi un rasfat alaturat de persoana iubita si o sticla cu vin !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pastrav[ 300 gr /portie , minim]
  • otet
  • sare
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • SOS:
  • 2 linguri unt
  • 150 gr gorgonzola picanta
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • piper cu lamaie [ piper+coaja de lamaie macinate ]
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos gorgonzola:

  1. Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
  2. Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca .
  3. Prepararea sosului . Intr-o craticioara cu pereti dublii se pune la topit untul . Imediat se aduga branza gorgonzola picanta [ rupta bucatele ] si smantana .Piparati , adugati nucsoara si amestecati . Gustati si adugati sare numai daca este nevoie [ branza este de obicei sarata ].
  4. Daca dorit un sos mai gros lasati sa fiarba cateva minute  pana ajunge la consistenta dorita .Aceasta operatiune se face sub supraveghere permanenta . Sosul scade repede .
  5. Sosul se serveste cald asezonat cu patrunjel verde .
  6. Serviti pastravul cu sos cat este cald decorat cu lamaie si alaturat de salata sau garnitura preferata . Noi am avut ca garnitura orez .
 

TIPS-URI

1

Pastravul exiscerat se spala cu apa , apoi pe cu putin otet pe exterior [ astfel se indeparteaza rapid mucilagiul ce-l secreta ] . Se tamponeaza usor cu servet de hartie si se continua prepararea .

2

Daca aveti posibilitatea preparati sosul pe baie de aburi .

3

Serviti sosul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:06

Roxana_ Simona ma bucur ca-ti este pe plac

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:07

Rocsi nu stiam ca tu nu manaci . Trebuie sa vorbim despre asta

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:09

Ksenia ,multumesc de apreciere . Stiu ca tu esti o iubitoare a preparatelor cu peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!