Pastrav la cuptor

de reisnaor_2006 in Pastrav, 5 Iun 2015 | 27312 vizualizari

 

O reteta usor de preparat si de digerat, dar extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de pastrav
  • 100 g de unt
  • 100 g de vin alb
  • 2 lamaie
  • 7-8 catei de usturoi
  • rozmarin pisat
  • sare
  • piper

Mamaliga:

  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare dupa gust
  • 25 g unt

Sosul de usturoi:

  • usturoi
  • 200 g iaurt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute.

Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie, cubulete de unt, usturoi taiat, rozmarin pisat si se asaza pe folie de aluminiu stropindu-se cu putin vin alb.

Se infasoara in folie. Se asaza in tava si se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Ca sa fie mai crocant dupa cele 20 de minute desfacem folia de aluminiu de pe el si-l mai lasam 10-15 minute. Se serveste cu mamaliga si sos de usturoi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca sa verificam daca pestele e patruns apasam cu un deget. Daca pestele este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

2

Am luat lamai cu coaja subtire pentru ca daca le pui cu coaja la cuptor nu se amareste pestele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume