Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

de naty in Peste, 13 Apr 2009 | 4291 vizualizari

 

A facut-o ieri de Florii sotul meu …cel mai incredibil bucatar de preparate din peste pe care il cunosc.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pastravi de dimensiuni medii
  • 3 cartofi
  • 2 lamai
  • 2 portocale
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condimente (cimbru, oregano sau orice altceva preferati)
  • 1 pahar de vin alb (am folosit Sauvignon Blanc)
Portii: -1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale:

Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi se decojesc si se taie in cubulete. Acestea se “calesc” 2-3 minute intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Intr-un vas de jena sau o tava potrivita se pune o lingura de ulei, apoi se aseaza pastravii, printre ei cubuletele de cartofi si alte felii de portocala. Se mai presara cimbru si oregano si se da la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor ;)) se “stinge” cu un pahar de vin alb si gata! Aroma portocalelor va da preparatului un “profil” cu totul si cu totul special…

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

naty 1

16.04.2009, 15:28

Bucataras, din pacate nu am, desi autorul ii daduse o forma de prezentare excelenta, pur si simplu pt ca...a fost devorat inainte de a ma gandi si la poza si la redactarea retetei (a trebuit tras de limba ;))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu rosii si portocale