Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

de naty in Peste, 13 Apr 2009 | 4151 vizualizari

 

A facut-o ieri de Florii sotul meu …cel mai incredibil bucatar de preparate din peste pe care il cunosc.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pastravi de dimensiuni medii
  • 3 cartofi
  • 2 lamai
  • 2 portocale
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condimente (cimbru, oregano sau orice altceva preferati)
  • 1 pahar de vin alb (am folosit Sauvignon Blanc)
Portii: -1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale:

Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi  se decojesc si se taie in cubulete. Acestea se “calesc” 2-3 minute intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Intr-un vas de jena sau o tava potrivita se pune o lingura de ulei, apoi se aseaza pastravii, printre ei cubuletele de cartofi si alte felii de portocala. Se mai presara cimbru si oregano si se da la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor ;)) se “stinge” cu un pahar de vin alb si gata! Aroma portocalelor va da preparatului un “profil” cu totul si cu totul special…

 

COMENTARII (7)

naty

naty 1

16.04.2009, 15:28

Bucataras, din pacate nu am, desi autorul ii daduse o forma de prezentare excelenta, pur si simplu pt ca...a fost devorat inainte de a ma gandi si la poza si la redactarea retetei (a trebuit tras de limba ;))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!