Pastrav la gratar

de susu in Pastrav, 22 Iun 2012 | 10089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi potriviti
  • condimente : curry, boia, sos de soia, rozmarin, cimbru, piper, vegeta,
  • sos de curry
  • varza si marar pentru salata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se aseaza intr-un bol un rand de varza un rand de sare sau vegeta si piper proaspat macinat, marar tocat si ulei de masline. Se lasa ceva timp dupa care se freaca putin sa-si lase zeama si se potriveste de otet si ulei. Pestelui i se fac cateva incizii pe fiecare parte pentru aspect si pentru a se patrunde sigur in interior. Se pune pastravul in folie de aluminiu sau hartie de copt bine stransa si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute pe fiecare parte. Este foarte important timpul de coacere pentru ca pestele sa nu fie nici crud nici prea uscat. Se lasa apoi 10 minute sa se raceasca in folie dupa care se serveste cu salata de varza si lamaie. Pentru a nu se lipi pestele de folie se unge aceasta din urma cu putin ulei pentru ca pestele sa ramana cu pielita intreaga.


Alte variante de reteta:


1) Pastravul se presara cu sare, rozmarin, 1/3 pachet de unt in interiorul burtii, o bucata peste el, se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, se infoliaza si se coace la foc mic 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu cartofi nature si felii de lamaie.



2) 50 ml ulei masline, 3 pastravi, 10 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 100 ml suc de rosii, cimbru, sare, piper.


Pastravul curatat si spalat se cresteaza, usturoiul se piseaza si se mixeaza cu uleiul pana se face o maioneza, se adauga condimentele, rosiile, patrunjelul tocat. Se unge pestele peste tot, se pune in folie si se lasa cateva ore bune sau de pe-o zi pe alta. Se pune pestele pe gratar 5-6 minute in functie de marimea lui.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

22.06.2012, 21:19

ce bine arata

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:47

Sim0na 1

23.06.2012, 23:19

Daca-i peste, nu refuz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar