Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

de Alina26 in Pastrav, 17 Iun 2013 | 11732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc de pastrav rosu (300g)
  • 400 g sparanghel verde
  • condiment pentru peste
  • usturoi praf
  • sare
  • piper
  • Sos de lamaie:
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 2 lg faina
  • 2 cesti de supa de legume
  • sare
  • 1/2 lg de zahar
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel:

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.

Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.

Sos de lamaie:

Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.

Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.

2

Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.

3

Puteti folosi si patrunjel congelat.

4

Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar