Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

de RuxyRux in Pastrav, 25 Noi 2010 | 14120 vizualizari

 

O combinatie delicioasa...cine stie...cunoaste!

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav mare somonat 
  • 500 gr sare grunjoasa
  • zeama de la doua lamai
  • ulei de masline 5 linguri
  • 1 lingura hrean
  • 200 gr orez salbatic
  • o canita de unt 50 gr
  • o ceapa mica
  • sare piper dupa gust
  • ulei de palmier 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic:

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui.

Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute.

Incingem o lingura ulei de palmier( sau vegetal), intr-o tigaie , adaugam ceapa rasa, o lingura de apa( de la inceput), apoi orezul salbatic si sotam cinci minute. adaugam si untul si apoi apa, lasam sa fiarba si cand este gata potrivim de sare si de piper. Pentru a-l aranja frumos, ungem o cescuta cu ulei punem orezul il presam bine cu o lingura pana in buza canitei si apoi rasturnam canita pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav in bacon