Pastrav somonat la cuptor

de AlexTeacher in Pastrav, 11 Oct 2017 | 15134 vizualizari

 

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav somonat
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 frunze de salvie
  • 7 frunze de busuioc
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de oregano
  • putin coriandru
  • putin tarhon
  • cca 100 ml de ulei de masline
  • 1 lamaie taiata rondele
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 100 ml de vin alb demisec
  • sare grunjoasa si piper dupa gust
  • Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:
  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat la cuptor:

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.

Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.

Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 

Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Intoarce legumele si scoate-le pe rand, in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.

Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

TIPS-URI

1

Este bine ca pestele sa fie cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe varza la cuptor