Pastravi a la jamie

de mihaelar63 in Pastrav, 13 Ian 2010 | 14242 vizualizari

 

inspirata de o reteta a lui jamie oliver.aveam niste pastravi mici proaspeti , am zarit la supermarket lamai pitice [limequat] si mi-am zis ca se potrivesc !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 pastravi mici  [ 150 gr/ buc]
  • 8 limequat [lamai pitice , vezi imaginea]
  • 1 lamie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sos de soia
  •  4 catei de usturoi
  • ardei pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi a la jamie:

  1. pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate
  2. se aseaza in tava cu usturoiul feliat  , cimbru ,sare si piper .
  3. se stropeste cu ulei de masline, zeama de lamaie ,si sos de soia .
  4. se da la cuptor bine incalzit 30 min , foc iute .
  5. se decoreaza cu ardei si limequat .

TIPS-URI

1

dupa ce curatati pastravul il spalati in apa cu otet , nu va mai fi lipicios

2

serviti cu un sos de usturoi si smantana .

3

nu uitati de pahar de vin alb sec si rece .[ ex. feteasca regala ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi a la jamie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

13.01.2010, 22:46

dupa zambetul pe care il afisati pareti ''bine crescuta'' vesela si ''de treaba'',in bucatarie;sunt nebuna dupa peste ,iar sosul cu smantana si usturoi e grozav.

mihaelar63 1

14.01.2010, 00:00

chiar prea bine crescuta
ptr sos o sa revin cu reteta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat