Pastravi cu lamaie, unt si capere

de mihaelar63 in Pastrav, 4 Ian 2021 | 3762 vizualizari

 

  Cu ocazia Anului Nou, pe masa este nelipsit pestele. Noi am avut pastravi proaspeti . Saracutii, la amiaza miscau si seara sedeau cuminti la tava.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi [1,800 kg aprox]
  • 2 lamai
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 pachet de unt
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura rasa cu zaatar[condiment cu cimbru ]
  • 1 lingurita boia afumata dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 4 linguri otet -la spalat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi cu lamaie, unt si capere:

  1. Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine .
  2. Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece .
  3. In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa .
  4. Sarati si piparati pastraviii in interior si exterior .
  5. Patrunjelul verde se toaca marunt impreuna cu kapia ,zaatar, o lamaie si cu caperele .
  6. Adaugati jumatate din usturoi si jumatate  din untul  taiat bucatele .
  7. Sarati si piparati aceasta compozitie pe care o introduceti interiorul pastravilor .
  8. Pe deasupra pastraviii se  presara cu boiaua afumata , restul de usturoi granulat si restul de unt moale .
  9. Asezati pestii in tava cu putina apa[ 100ml]
  10. Se da tava acoperita cu folie , la cuptor 200 grade celsius , timp de 30 minute .
  11. Se scoate folia, se ridica temperatura  si se lasa la gratinat inca 10 minute .
  12. Pastravii mei au fost marisori , asa cai-am lasat mai mult la cuptor .
  13. Se decoreaza pastravii cu felii de lamaie si patrunjel verde .
  14. Se servesc calzi cu garnitura preferata si cu mujdei .
  15. Noi am avut garnitura de orez si sos de usturoi cu smantana .
  16. Pofta buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

Pastravii se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, apoi din nou cu apa rece. In mod natura ei sunt mai lipiciosi, cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu lamaie, unt si capere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu lamaie, unt si verdeata