Plachie de peste

de Tuxedo in Pastrav, 27 Iul 2013 | 14430 vizualizari

 

Noua ne place foarte mult pestele si il pregatim mai mult prajit gen “fish and chips” sau la cuptor cu legume. Dar plachia este preferata noastra si nu am mai facut de foarte mult timp…asa ca am fost la cumparaturi croita sa iau peste pentru plachie, si aici se gaseste pastrav somonat (are carnea roz) altfel nu gasesc, asa ca…zis si facut! a iesit o nebunie! Iubitorilor de peste sigur le va placea!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti marisori (aprox. 1,5 kg)
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o conserva de rosii intregi (800 gr) sau rosii proaspete si oparite
  • 1/2 ceasca ulei sau cat sa inabusiti legumele
  • o mana buna de patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • fulgi de ardei iute
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare.


Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si usturoiul tocat marunt.


Toata compozitia o vom pune peste pestele bine spalat si asezat intr-o tava de yenna sau vas ceramic. daca vreti putei lasa pestele intreg sau il puteti felia dinainte.


Preincalzim cuptorul la 180ºC si bagam pestele la cuptor pana cand legumele vor scadea. La inceput tineti vasul acoperit cu un capac iar dupa vreo 30 de minute il dati la o parte.


Cand este gata, usor rumenit, il scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde deasupra.


Se serveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu garnitura de orez!


Pofta buna! este minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

21.08.2013, 17:03

ReteteDePoveste 1

31.08.2013, 11:36

Arata foarte bine! Felicitari!

babi5 1

23.11.2013, 08:20

Nu ma omor dupa peste dar arata foarte binesi prezentarea de nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste