Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 20 Oct 2010 | 5842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • o canita vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor:

Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le  asezam intr-o tava.

Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.

Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.10.2010, 11:17

laly acum ..ai grija s ail prinzi...hai 1,2,3 si,,,,,,a ajunsssssss
mersi mult anca...iti arunc si tie unul..prinde-l

Adinacarla 1

22.10.2010, 12:53

yam, yam ce bunatate

Rocsi 1

23.10.2010, 11:11

adinacarla

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe usturoiate pe pat de mamaliguta la cuptor