Pate de casa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2015 | 1792 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Ritei (CulinaryRainbow). A iesit foarte bun, exact cum ne place noua pateul. Imi pare rau ca am facut jumatate de portie si va trebui sa fac din nou.

 

INGREDIENTE

  • 250g ficatei de pui
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 oua
  • 75ml ulei de masline
  • 75ml lapte
  • 125g smantana
  • piper
  • sare
  • 4 borcane de 200ml
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g.


Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat.


Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs.


Ceapa se curata si se taie in bucati mari.


Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine.


Se adauga uleiul, laptele si smintana si se incorporeaza mixand.


Se pune sare si piper si se omogenizeaza.


Se umplu borcanele pregatite dinainte.


Se pun intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie.


Se umple oala cu apa pana la nivelul gatului borcanului si se pasteurizeaza pateul timp de o ora si jumatate la foc mic.


Se scot, se pun cu capacul in jos pe un prosop si se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.


Se pastreaza in frigider sau in loc racoros.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

29.05.2015, 21:43

IonelBonda 1

30.05.2018, 05:22

Cu ficat de porc merge?

MotanLaOale 1

30.05.2018, 11:22

Merge si erte la fel de bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine