Pate de casa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2015 | 1163 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Ritei (CulinaryRainbow). A iesit foarte bun, exact cum ne place noua pateul. Imi pare rau ca am facut jumatate de portie si va trebui sa fac din nou.

 

INGREDIENTE

  • 250g ficatei de pui
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 oua
  • 75ml ulei de masline
  • 75ml lapte
  • 125g smantana
  • piper
  • sare
  • 4 borcane de 200ml
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g.


Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat.


Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs.


Ceapa se curata si se taie in bucati mari.


Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine.


Se adauga uleiul, laptele si smintana si se incorporeaza mixand.


Se pune sare si piper si se omogenizeaza.


Se umplu borcanele pregatite dinainte.


Se pun intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie.


Se umple oala cu apa pana la nivelul gatului borcanului si se pasteurizeaza pateul timp de o ora si jumatate la foc mic.


Se scot, se pun cu capacul in jos pe un prosop si se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.


Se pastreaza in frigider sau in loc racoros.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

20.05.2015, 22:07

Multumesc

Corinuta 1

29.05.2015, 21:20

Tare bun e, tre sa mai fac si eu!

MotanLaOale 1

29.05.2015, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute pane