Placinta cu legume si bacon

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr unt
  • 300 gr smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bacon
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si bacon:

Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider.


Intre timp ne ocupam de umplutura. Morcovii si dovleceii curatati se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare si cand sunt aproape fierti se adauga si dovleceii. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs. Baconul taiat cubulete se prajeste in putin ulei. Cascavalul se taie si el cubulete. Ouale se fierb si se maruntesc. Se imparte aluatul in doua. Se intinde in tava prima bucata de aluat. Se aseaza peste aluat morcovii si dovleceii, apoi baconul si ouale, iar ultima data cascavalul si gogosarii taiati marunt. Se condimenteaza.


A doua bucata de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza oblic peste umplutura. Cateva fasii le rasucim si le asezam deasupra. Se unge aluatul cu galbenusul de ou. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

daniastefania 1

05.03.2015, 18:35

A zburat spre tine! Ai prins-o?

Gherca Daniela 1

05.03.2015, 18:48

MotanLaOale 1

05.03.2015, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)