Taci si inghite

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2013 | 4904 vizualizari

 

Am o vecina care mi-e tare draga. E o mamaita micuta de statura, cu parul carunt, vaduva, dar cu un chef de viata pe care multi tineri nu-l au. Mi-a imprumutat intr-o zi o carte de bucate si acolo am gasit acest preparat de care auzisem dar pe care nu l-am pregatit niciodata.
Sa-l incercati ca nu-i greu deloc si-i si tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. malai;
  • 500 ml. lapte dulce;
  • 1 lingura cu unt;
  • 3 oua;
  • 100 ml. smantana;
  • sare
  • slaninuta afumata (optional);
  • branza de burduf (optional);
  • 1 ceapa alba/rosie (optional);
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.


Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.


Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri in care spargem cate un ou.


Presaram putina sare peste oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si devine de culoare alba.


Taiem slaninuta felii si o prajim putin.


Spargem (taiem) o ceapa alba sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

COSTEO 1

20.07.2013, 22:44

Aoleu.bun tare Patty

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 19:56

ce bunatate !

delia64 1

26.11.2014, 21:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de nemtisori cu mamaliga