Pate de ficat de pui

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2009 | 11827 vizualizari

 

Eu sunt fan pateu!:)) am tot experimentat mai multe variante, pana cand am gasit varianta pe gustul meu, care sa fie chiar mai gustos ca cel din comert!

 

INGREDIENTE

  • o casoleta ficatei - 500-600 g
  • o ceapa mare
  • 4, 5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 150 g unt
  • dafin
  • nucsoara
  • rozmarin
  • maghiran
  • boia dulce
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pui:

Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute.

Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.

Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa.

Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si putina carne de pui( o pulpa sau jumatate de piept, fara piele)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ANCA 1

07.02.2011, 01:48

Lena, ma bucur ca v-a placut, este una dintre retetele mele preferate

ANCA 1

06.07.2011, 10:58

acu vad, ca am uitat sa trec cimbrul la condimente... dar merge si fara, mie insa imi place mult aroma lui!

Panacris 1

21.08.2012, 10:32

Delicios! Tocmai acum pregatesc reteta ta cu mici modificari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu ciuperci