Pate de linte rosie si ciuperci

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2017 | 3960 vizualizari

 



 
Ce am avut in plan si ce mi-a iesit :) Am vrut sa fac o salata, dar ...  lintea rosie este mai buna pentru piureuri, supe crema, etc. Pana vine lintea verde de la magazin :P am preparat acest pate super gustos. Merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 bucatica apio (cca 30-40 g)
  • 3 linguri seminte chia
  • 2 catei usturoi
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte rosie si ciuperci:

Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit, ciupercile feliate ( eu am avut ciuperci gata feliate, conservate de mine la sare, pe care le-am pus inainte la desarat). Cand sunt gata legumele, oprim focul si lasam amestecul sa se racoreasca. Dupa ce a fiert lintea, scoatem frunza de dafin si usturoiul. Blenduim lintea, adaugam compozitia de legume, o blenduim si pe aceasta, potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul si gata pateul. Servim cu painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu nu am pus sare, fiind ciupercile sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte rosie si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute cu ciuperci