Pate de linte rosie si ciuperci

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2017 | 563 vizualizari

 



 
Ce am avut in plan si ce mi-a iesit :) Am vrut sa fac o salata, dar ...  lintea rosie este mai buna pentru piureuri, supe crema, etc. Pana vine lintea verde de la magazin :P am preparat acest pate super gustos. Merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 bucatica apio (cca 30-40 g)
  • 3 linguri seminte chia
  • 2 catei usturoi
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte rosie si ciuperci:



Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit, ciupercile feliate ( eu am avut ciuperci gata feliate, conservate de mine la sare, pe care le-am pus inainte la desarat). Cand sunt gata legumele, oprim focul si lasam amestecul sa se racoreasca. Dupa ce a fiert lintea, scoatem frunza de dafin si usturoiul. Blenduim lintea, adaugam compozitia de legume, o blenduim si pe aceasta, potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul si gata pateul. Servim cu painica de casa. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu nu am pus sare, fiind ciupercile sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte rosie si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

22.01.2017, 12:00

Bun pate ai făcut!

kytz 1

22.01.2017, 13:08

noiinbucatarie 1

23.01.2017, 11:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec multicolor