Ingrediente:
1 cana soia
20 ml ulei
1 ceapa
50 ml suc rosii
sare
patrunjel verde
Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte.
A doua zi o puneti la fiert in multa apa (cam 5-6 litri) si o tot fierbeti pentru 2-3 ore. Dupa ce s-a fiert, o strecurati si o asezati intr-un castron in care ati pus in prealabi ceapa tocata marunt si sarea.
Se amesteca bine cu mixerul/blenderul, adaugandu-se treptat ulei si suc de rosii.(sosul de rosii indulceste mult gustul aspru de soia)
La final presarati cu verdeata.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro