Pateu de ficat (by gaby)

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2010 | 2795 vizualizari

 

Am salivat la pateu lui Gaby http://bucataras.ro/retete/12651/pateu-de-ficat.html de cand a postat reteta,asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am pus in practica,iar rezultatul urmeaza acuma

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pasare
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usutroi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 4 linguri amidon
  • 3 cartofi fierti
  • 150 ml vin alba
  • 450 g unt
  • busuioc
  • boia dulce
  • smantana 1 cutie 200 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat (by gaby):

Se pun ficateii la prajit in 2 linguri de unt ,se prajesc pe toate partile dupa care se pune 1 canita de apa ,vinul, ceapa taiata in 6 , usturoiul bucatele si restul condimentelor si 200 g unt ,se lasa sa fiarba 15-20 minute,la final se pun 100 g smantana .


Se pune si amidonul si se amesteca bine 2 minute pana se ingroasa dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Gaby le-a facut cu badidora, eu in schimb le-am tocat prin masina de carne (badidora este sticata momentan,astept piesa de la reparat) am dat prin masina de carne de doua ori(bine nu iasa asa fin ca si cu badidora)


Am tocat si cartofii fierti prin masina de carne dupa care am amestecat totul impreuna. Untul ramas l-am mixat bine dupa care am amestecat cu pasta de ficat si cartofi .


Se potirveste de sare daca mai e nevoie ,dupa care se pastreaza la rece


Este intredevar un pateu grozav de bun,multumesc din suflet gaby,super bun


PS:gaby ,eu am marit putin cantitatile,dar a iesit super bine,pusiciiiiiiiii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

14.11.2010, 18:28

buuuuuuuuuuuuuuun................

nadina73 1

16.11.2010, 22:30

multumesc mult

Cris2711 1

26.11.2011, 21:44

bunatate de pateu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence