Pateu de ficat (by Gaby)

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2010 | 4485 vizualizari

 

Gaby multumesc pentru reteta. A iesit ceva delicios. Eu am folosit ficat de curcan (am primit un curcan de la mama).

 

INGREDIENTE

  • 450 g ficat de curcan
  • 330 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 90 ml vin alb
  • 2 cartofi mici
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri rase amidon
  • 150 ml apa
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat (by Gaby):

Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute.

Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se stinge focul si se adauga condimentele, 180 g unt si smantana. Se amesteca pana se topeste unul. Se paseaza compozitia, sau se da prin masina de tocat.

La pasta rezultata se adauga amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza bine.

Restul de unt (150 g) se mixeaza pana se face spuma.

La pasta de ficat rece se adauga cartofii pasati si untul spuma. Se amesteca bine, se mai adauga sare si piper si se da la rece 2 ore.

Este foarte bun. Merita incercat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

09.11.2010, 21:50

Multumesc Bunica. Laudele sunt pentru gaby, eu doar am urmat instructiunile

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 21:59

anca , las-o pe gaby , nu trebuie prea mult laudata ca si asa e cu nas pe sus

La Ancuta 1

09.11.2010, 22:57

Medi de data asta nu am ce face, ca a iesit prea bun pateul. Poate ca nu vede ca am laudat-o atat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu pate si cascaval