Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence

de ArianaBala in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 14473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ficatei de curcan
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin de casa
  • 150 g unt
  • verdeturi de Provence
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence:

-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat);

-intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul;

-cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta din oala in care a fiert, si il punem peste ceapa si usturoi si adaugam si vinul; supa in care e fiert ficatul o strecuram si o pastram pt ca vom avea nevoie de ea cand mixam totul;

-lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade vinul, dar nu de tot; dupa aceasta, punem totul intr-un bol, adaugam sare, piper si verdeturi de Provence (eu am pus o lingura, insa fiecare pune cat ii place), 100g unt si o canuta din supa in care a fiert ficatul si mixam cu un blender;

-Punem pateul intr-un castronel si dam la frigider pt. 2-3 ore;

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose tip pizza