Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence

de ArianaBala in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 10629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ficatei de curcan
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin de casa
  • 150 g unt
  • verdeturi de Provence
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence:

-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat);


-intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul;


-cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta din oala in care a fiert, si il punem peste ceapa si usturoi si adaugam si vinul; supa in care e fiert ficatul o strecuram si o pastram pt ca vom avea nevoie de ea cand mixam totul;


-lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade vinul, dar nu de tot; dupa aceasta, punem totul intr-un bol, adaugam sare, piper si verdeturi de Provence (eu am pus o lingura, insa fiecare pune cat ii place), 100g unt si o canuta din supa in care a fiert ficatul si mixam cu un blender;


-Punem pateul intr-un castronel si dam la frigider pt. 2-3 ore;


POFTA BUNA!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:48

buuun a iesit

ArianaBala 1

19.07.2011, 11:43

mamaie

babi5 1

27.09.2013, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de spanac cu somon