Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence

de ArianaBala in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 16187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ficatei de curcan
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin de casa
  • 150 g unt
  • verdeturi de Provence
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence:

-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat);

-intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul;

-cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta din oala in care a fiert, si il punem peste ceapa si usturoi si adaugam si vinul; supa in care e fiert ficatul o strecuram si o pastram pt ca vom avea nevoie de ea cand mixam totul;

-lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade vinul, dar nu de tot; dupa aceasta, punem totul intr-un bol, adaugam sare, piper si verdeturi de Provence (eu am pus o lingura, insa fiecare pune cat ii place), 100g unt si o canuta din supa in care a fiert ficatul si mixam cu un blender;

-Punem pateul intr-un castronel si dam la frigider pt. 2-3 ore;

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen