Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2023 | 1787 vizualizari

 

O rețetă interesantă și versatilă ;) Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! :) Spor și poftă bună!  "Culori de toamnă în bucate." 
Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente: paine, lapte, oua, dovleac, carne.
 

 

INGREDIENTE

  • Pâine mai veche cca. 300 g,
  • Lapte cca. 200 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Dovleac ras cca. 200 g,
  • Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Usturoi granulat 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru topping:
  • Ketchup cca. 100 g,
  • Muștar cca. 50 g,
  • Zahăr brun 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna:

Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.

Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestcă ușor.

Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se înglobează și omogenizează toate ingredientele.

Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.

Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.

Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.

După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Chec aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene