Pateuri cu castane si singerete

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2016 | 509 vizualizari

 

Singerete fac si francezii - boudin si englezii - black pudding (face parte din micul dejun traditional).
Va propun o reteta de pateuri cu castane si singerete francez (boudin cu mere).... ce arome si parfumuri, miroase bine în bucătăria mea.
Pentru forma pateurilor am folosit presa Tupperware "Tourtelette Party".

 

INGREDIENTE

pentru 10 pateuri:

  • 210 g de castane bio cojite
  • 300 g de singerete de casa (boudin cu mere)
  • 2 cepe mici
  • 1/2 praz
  • 100 g de bacon afumat
  • 2 aluaturi de foietaj
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus de ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu castane si singerete:

Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine.


Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Măriti foaia rotunda de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.


Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.


Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără).


Repetati operatia cu a 2-a foaie de aluat.


Așezați cercul plin pe presa Tupperware, închideți-o ușor până când aluatul este un pic marcat pe margini.


Deschideți, adaugati in centru felii de sangerete si umplutura cu castane preparata.


Umeziti marginea cu apa. Puneti deasupra cercul cu o gaura in forma de stea si inchideți presa pentru a obține o turta pateu bine împăturita.


Faceti același lucru pentru toate turtele. Dati turtele la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.


Puneti turtele pe hartie de copt si se ung cu galbenusul de ou.


Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.


Se servesc calde cu o salata verde....

 

TIPS-URI

1

Dati turtele pregatite inainte de coacere la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu castane si singerete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 22:26

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:30

anca_rm 1

15.03.2016, 09:11

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu de toate