Pateuri cu nectarine

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 24 Apr 2010 | 2265 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de aluat
  • 5 nectarine mari si coapte
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 lingurite zahar brun
  • pentru uns pe deasupra: lapte,zahar brun,albus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu nectarine:

Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama.


Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul, venim cu un pahar si decupam formele dorite. Luam cu lingurita din umplutura care am scurs-o si punem pe cerculetul decupat din aluat, inchidem cu ajutorul degetelor, punem pe masa si cu o furculita apasam pe marginea pateului(ca si cum am stanta cerculetul, pentru inchidere).Pe deasupra intzepam cu furculita ca sa iasa aerul si sa nu se desfaca pliul pateului in cuptor.


Se ung cu lapte si apoi cu albus si pe o parte si pe cealalta parte, se pun in tava in care am pus deja pergament.Le dam la cuptor pentru 25-30 minute. Sunt un deliciu atat calde, cat si reci.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

25.04.2010, 21:36

Multumesc pentru comentarii.Da draga mea Medi, au fost foarte bune.Pup fetele.

nadina73 1

26.04.2010, 00:19

felicitari grozava prezenata ca de fiecare data 5 furculite

ionix 1

26.04.2010, 20:53

adooor nectarinele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura si nectarine