Patratele cremoase cu lamaie

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 1930 vizualizari

 

Un desert fooaarte lamaios si racoros :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 gr unt
  • 1c zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2c faina
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat
  • 1c suc de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cremoase cu lamaie:

Incingem cuptorul la 190C si tapetam o tavita de 20x20cm.


Crusta:


Batem untul pana cand devine cremos, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu sarea. Asezam aluatul in tava apasandu-l cu degetele umezite. Tava se tine in cuptor cca 20min, pana cand isi pierde luciul.


Crema:


Batem galbenusurile cu laptele condensat, apoi adaugam si sucul de lamaie.


Se scoate tava din cuptor, se toarna crema peste crusta si se da tava din nou la cuptor, cca 30min, pana cand nu mai este lichida crema, dar nici sa se intareasca de tot.


Prajitura se raceste in tava.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cremoase cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

maria_claudia 1

03.10.2010, 13:42

si eu vreau

Anamaria7 1

04.10.2010, 01:09

daa, pozele sunt cam aiurea imi cer scuze, n-am mai avut timp sa le modific; daca dati click pe ele se vede si praji

nadina73 1

04.10.2010, 01:16

e ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si rahat(de post)