Patratele cu lamaie

de daniastefania in Prajituri, 15 Feb 2015 | 1584 vizualizari

 

Un desert racoros, pentru voi toti, usor de facut si foarte usor de impartit cu cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 125 gr zahar
  • Un praf de sare
  • Pentru glazura de lamaie:
  • 2 lamai
  • 2 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • Un praf de sare
  • Zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu lamaie:

Preparam mai intai blatul: Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga faina si praful de sare. Asezam aluatul intr-o forma patrata, de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, formand si o margine de 3 cm. Dam blatul la cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 20 minute. Scoatem din cuptor blatul si il lasam la racit


Pregatim glazura: Se spala lamaile, se rade coaja si se stoarce sucul. Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga faina, praful de sare, coaja si sucul de la lamai. Se toarna glazura peste blatul racit si se da la cuptor 30 minute.


Se lasa prajitura la racit si se pudreaza, din belsug, cu zahar pudra!


Poftiti la un patratel!?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

15.02.2015, 20:15

Teo 1

15.02.2015, 21:33

SUNT sigura ca e buna,gustul dulce-acrisor...!

daniastefania 1

16.02.2015, 08:26

Da draga Teo, e delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri si crema de lime