Patratele dulci cu scortisoara

de T I M E A in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 2663 vizualizari

 

Ce ziceti de ceva dulce si bun si incredibil de rapid? Gata in maxim 25 de minute cu tot cu copt!
Eu as putea manca linistita bolul acesta plin fara mustrari de constiinta, atat sunt de bune rontaielile mele dulci :). Si aveti nevoie de doar 3 ingrediente foarte la indemana, bine hai 4 daca punem si faina pt intins.
Hai ca stiu ca v-am convins sa le faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr foietaj congelat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • putina faina pentru intins
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele dulci cu scortisoara:

Lasati foietajul sa se decongeleze complet. Eu am folosit doar jumatate dintr-o foaie de 400 de gr.


Foaia mea (200 gr) am taiat-o in doua mai intai si apoi fiecare bucata in parte am intins-o foarte subtire, folosind un sucitor si tapetand cu faina atat pe masa de lucru cat si deasupra aluatului.


Peste foaia intinsa am presarat zahar brun si cu sucitorul am apasat putin peste zahar ca sa intre zaharul in aluat. Apoi am presarat scortisoara si am decupat din aluat multe patratele.


Patratelele le-am pus intr-o tava in care am asezat mai intai o foaie de copt si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana s-au rumenit deasupra.


Si cam asta a fost tot.


Apoi cand s-au racit putin, mi-am facut o cafea aromata si am savurat-o impreuna cu patretelele mele delicioase.

 

TIPS-URI

1

Cu cat intidendeti mai tare foaie, aveti patratele mai crocante si le tineti mai putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

diaconta 1

16.11.2013, 23:10

da,direct pe burta se pun ))

laura_n 1

17.11.2013, 17:37

ce idee misto

T I M E A 1

17.11.2013, 20:33

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolata si capsune

de Lau 9

ieri la 14:44

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau 9

ieri la 13:55

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

de abetina 2

ieri la 12:04

Saratele cu branza mixta

de Lau 9

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara